Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenosti se zrušenými lety v souvislosti s koronavirem? Letecká společnost nám před dvěma dny zrušila let (přes Hong Kong) na Filipíny s tím, že dostaneme plnou refundaci. Měli jsme ale ještě rezervované bydlení přes booking (bez možnosti refundace) a vnitrostátní letenky s Air Asia. Majitelé ubytování stejně jako Booking odmítá jakoukoliv kompenzaci, odkazují mě na leteckou společnost. Ta říká, že mají zodpovědnost jen za svůj let. Z Air Asia se neozvali vůbec. Řešil jste někdo teď podobnou věc s lepším výsledkem?  .

Koronavirus - kompenzace za zrušené lety a navazující služby

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Já neříkám, že je to mnohahodinová agenda na 1 zákazníka, ale když jich jsou tisíce nebo kolik, nějaký čas to trvá (a jde o věci, které jsou za běžného stavu v mnohem menší míře, takže na to nemají kapacity). Tu domácí platbu jistě nevyplňují hned s dobropisem.

0 Citovat

@Libor_S

Díky Libore za podporu :-). Samozřejmě je možné, že teď zadržují peníze. Protože teď chybí peníze v cestovním ruchu všude. A naprosto s tebou souhlasím. Taky bych to řešil raději i teď se SA než mytrip a spol. Oni kluci taky zapomínají na to, že spoustu lidí neumí anglicky, takže ty 200 stovky rádi zaplatí. Nebo lidí nemají prostě čas a chuť to řešit.

 

@Michal

 Ano. Doba je zlá a tak by se na to měl i zákazník dívat. Jestli to není tím s tím Pelikánem, že sem chodí spíš lidi co kupují většinou v ČR přes SA, protože CL a na AL, kam taky chodíš, je úplné mrtvo. Ale třeba navštěvuješ i další podobné weby.  To nemůžu vědět. A Pelikán nemá žádný poplatek za refund jen se ptám?

Pokud máš pravdu, tak David AL vyfoukne Pelikána:-)))

0 Citovat

@Libor_S: Parktiger a Airbnb byly čistě jen pro informaci, protože se toto vlákno zabývá i kompenzacemi za navazující služby.

Přímo u aerolinek jsou teď vouchery/refundy složité a dlouhé, takže přes OTA budou celkem logicky složitější a delší na druhou.

0 Citovat

@Libor_S: Ale my se tu bavíme o nákladech/času na jednoho zákazníka, ne o celkové porci za všechny zákazníky. Stokrát nic umořilo vola ;) Na druhou stranu bude spousta činností, co ti pracovníci teď nedělají.

@niemandos: Nevím. Naštěstí s ním nic nemám a nic špatného ani dobrého jsem o nich v době pandemie nečetl. Ale např. u Letušky jo a můžu říct, že zlatý viajar nebo gotogate. Student se tak vykrucuje, že jsem napsal i na zastoupení aerolinky, zda můžou uvést možnosti, co má OTA pod tou rezervací a OTA tak nepoškozuje jejich jméno.

0 Citovat

@niemandos: ta poznámka o angličtině je docela důležitá. A i když s angličtinou nemám problém, taky jsem využil služeb SA, protože jsem neměl čas ani chuť řešit jednu dřívější cestu se dvěma různými aerolinkami. Jsem si vědom, že přímo bych to měl o ~1000 Kč levnější. Ale na druhé straně jsem pak využil nějakou službu od SA, na kterou mi díky nákupu letenek u nich dali slevu ~500 Kč. Navíc ušetřený čas. Takže proč někdy nevyužít (samozřejmě nějakou solidní) OTA?

0 Citovat

Tak nakonec musím SA i trochu pochválit :) Poté, co jsem jim ocitoval jejich obchodní podmínky a požádal o poslání na nadřízené, tak mám potvrzeno, že dobropisy mi proplatili. A pak že je to problém.

Jinak pracuji také v customer supportu a proplatit klidně i X tisíc dobropisů/den by pro firmu velikosti SA s funkčním informačním systémem neměl být problém. Takže se prostě jen vymlouvali nebo potřebují držet cash. Spíš mě překvapil jejich přístup.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

....Pokud máš pravdu, tak David AL vyfoukne Pelikána:-)))

No to by byla teda výhra. Ty zoufalci jsou k zastižení pouze Po-Pá: 09:00 - 18:00. Jakýkoliv průser o víkendu a můžete letenky rovnou vyhodit. 

0 Citovat

Mívali ještě dvě hodiny v sobotu ;) Ne že by to na dosažitelnosti servisu něco extra měnilo.

0 Citovat

[citace="jlomnicka"]


Ahoj, od 09/20 mysleli z Prahy? Nevies ako je to s Viednou, budu odtial lietat v srpnu? Inak cakam na voucher od dubna, tak snad sa dockam.

[/citac

Tak dnes email Praha i Vídeň od 08/20 s TAP.

0 Citovat

Ahojte, mne konecne vratil peniaze easyjet za zruseny let za marec.


Austrain airlines mi poslal mail, ze peniaze posielaju (mozno su uz na ucte), za zruseny let v aprili. Takze snad sa vsetci dockame :D
0 Citovat

matej15 napsal(a):

Ahoj, dokázal někdo dostat voucher napřímo od TAPu, když byla letenka koupená přes OTA? Jestli se mám psychicky připravovat na komunikaci s Gotogate a nebo je mohu elegantně obejít :D

tady mas kdyztak cesky cislo na gotogate: +420 296 180 467 at nemusis platit za roaming :) da se s nima dobre domluvit ale musis narazit na sikovnyho agenta/ku

0 Citovat

fridgy napsal(a):

tady mas kdyztak cesky cislo na gotogate: +420 296 180 467 at nemusis platit za roaming :) da se s nima dobre domluvit ale musis narazit na sikovnyho agenta/ku

Volala jsem na české zastoupení TAP tam mi sdělili, že o voucher můžeš žádat přímo na stránkách TAP i když jsi koupil u OTA, také mám koupeno přes GOTOGATE žádala jsem předevčírem, tak uvidím, kdy voucher dorazí. 

0 Citovat

Tak hlásím před 4 dny zažadano o voucher u TAP pro 4 osoby,  dnes mi dorazily první tři,  letenky byly placené přes Gotogate. 

0 Citovat

Při svém refundu u autopůjčovny jsem narazil na další pokoronavirovou fúzi .

Cars-Scanner byl pod správou CarTrawler. 

V březnu se CarTrawler stál součásti Rentalcars. 

Informaci jsem se náhodou dozvěděl, když se prořekla online podpora u Rentalcars

po mém úporném vysledování, kdo mi vyplatí refund na auto.

Začíná nám v turistickém ruchu globalizace.

0 Citovat

Zdravim,

Turkish mi zruslili let (mal byt 16.6.) a su ochotny mi ho presunut na 1.7. ale musim doplatit 719€ pretoze syn uz bude mat 2 roky (26.6.) - maju na to pravo? ja predsa nemozem za to ze ten let zrusili ... 719€ je rozdiel medzi infant fee a child fee  ale zaroven je to vyse 60% z ceny povodnej spiatocnej letenky pre dve osoby a jedneho infanta.

Pride mi to ako vydieranie, zaplat alebo nepoletis domov.

0 Citovat

Nové info k chargebacku u Revolutu proti Ryanairu. Jen krátké info, měli jsme let KTW-DUB (v hodnotě cca 750eur pro 5 lidí) na začátku dubna, rynair zrušil let, nabídl cash refund nebo změnu letu, zvolili jsme cash refund, po 3 týdnech poslali voucher a pokud chceme peníze tak je uvidíme až za rok, ten jsme neakceptovali, napsali že chceme stále peníze, pak snad ještě přišly 3x emaily s voucherem, ale už jsem na to nereagoval a předal jsem to jako chargeback přes revolut k posouzení a zažádali banku obchodníka o chargeback a že 30 dní mají na odpověď. 

Dnes uběhlo 30 dní, které měla proti strana na odpověď, tak jsem napsal na support, chargeback byl zamítnut kvůli tomu že to byla vladní restrikce (z Polska / Katovic v tu dobu nelítaly žádné linky). Nicméně revolut můj případ znovu posoudil a rozhodl se pro řešení dále. A mají zase čas 30 dní na odpověď, do 2.7. :-))

0 Citovat

Info Ryanair - O’Leary, peníze budou vráceny do 10 - 12 týdnů všem.


https://www.fly4free.pl/ryanair-...e-za-loty/

0 Citovat

Ahoj, mali sme letieť na Maltu s Air Malta budúci týždeň, ale let bol zrušený. Dali nám na výber z 3 možností (prebookovať letenky, vziať si voucher, dostať zľavu..) My by sme ale chceli vrátit peniaze, máte s tým niekto skúsenosť, prosím?

0 Citovat

 jw-cz: mám stejnou situaci, Revolut mi zamítl chargeback s odůvodněním, že let byl zrušený kvůli vládním nařízením. A že tímto je to pro ně uzavřeno.
můžeš mi prosím poradit, jak jsi formuloval odvolání, že případ znovu otevřeli? Děkuji

0 Citovat

Tady by to chtělo dostat se k aktuálním podmínkám chargebackům od Mastercard. To jsem z nich nevyrazil. Vykrucovali se a vykrucovali, až jsem z nich aspoň dostal, proč to podle nich nedopadne a chargeback jsem tak odložil.

Když už něco poslali, tak to byl screenshot z FAQ Mastarcard, ale ke komplet jiné situace - nenastoupení letu, který se letí.

0 Citovat

complet manual pro chargeback u Mastercard zde https://www.mastercard.us/conten...-guide.pdf


upřesnění a FAQ pro Covid-19: https://www.mastercard.com/conte...1.2020.pdf


nicméně já to mám u VISA.

u Mastercard mi běží další chargeback vůči Opodu, tam mají na odpověď ještě 3 týdny čas.

0 Citovat

Nemáte na TAP Portugal jiné kontakty než ty, co mají na https://www.flytap.com/en-cz/support/contacts, ...? Českou pobočku, běžný FB, Twitter taky nemyslím. Zkrátka nějaký "utajený" mailový nebo jiný kontakt, kde by se s nimi dalo něco řešit? Díky.

EDIT: mám "utajené" kontakty fale.connosco@tap.pt (k ničemu, chodí z něj jen aut. odpověď) a talktoususa@tap.pt (ještě nevím jestli k něčemu je, čekám na reakci).

0 Citovat

divan napsal(a):

Nemáte na TAP Portugal jiné kontakty než ty, co mají na https://www.flytap.com/en-cz/support/contacts, ...? Českou pobočku, běžný FB, Twitter taky nemyslím. Zkrátka nějaký "utajený" mailový nebo jiný kontakt, kde by se s nimi dalo něco řešit? Díky.

EDIT: mám "utajené" kontakty fale.connosco@tap.pt (k ničemu, chodí z něj jen aut. odpověď) a talktoususa@tap.pt (ještě nevím jestli k něčemu je, čekám na reakci).

Mám pouze českou pobočku volej hned po 9 h. tel. 234 723 250.Jinak já už dostala vouchery 4 dny po žádosti a mám zakoupené nové letenky za tyto vouchery.  Jediné co je nic moc na každý voucher musíš udělat novou rezervací.Vouchery nejdou načítat na společnou rezervaci.

0 Citovat

Měl jsem zpáteční letenky Praha - Bilbao s ČSA na 3. týden v červenci.


Odpoledne mi přišel mail, že lety byly v souvislosti s covidem zrušené. Na to, že se už minimálně 2 týdny ví, že se Španělsko otevírá 1.7. ... prostě ČSA.


Tlačí mě tam do vyplnění formuláře, kde ale mj. odkazují na sazebník, kde tvrdí, že když let zruším já, tak ve zvoleném tarifu mi vrátí akorát letištní poplatky (https://www.csa.cz/cz-cs/cestovn...#sec-3538). Mám to vůbec vyplňovat? Nechci těm ku*vám skočit na nějaký lep. Neřešil jste to teď někdo s nimi?

0 Citovat

K reklamacim transakci platebni kartou: neplati pro ne lhuta 30 dni. Je tu mnoho stran. Banka zakaznika, karetni asocicace, banka obchodnika, samotny obchodnik.. Existuji pripady ktere se v klidu tahnou i pres rok.

Na stranu aerolinek se bohuzel stavi samotne karetni asociace, ktere tvrdi, ze ma aerolinka (resp agentura) pravo nabidnout voucher. S tim banka zakaznika bohuzel nemuze nic delat. Tim chci trochu obhajit vsechny banky banky, ktere predavaji svym klientum zamitave stanovisko.

0